Lär dig mer om garanti

Vilken garanti du har beror på vilken produkt du köpt. Bra att veta är att för att garantin ska gälla krävs att all service, underhåll och reparationer som skall utföras enligt respektive användarmanual utförts av en verkstad samt att kvitton på detta finns. Längre ned hittar du de olika garantivillkoren för respektive produkt.

I denna guide lär du dig mer om:

- Garantivillkor
- Rikstäckande garanti
- Motor garanti
- Fabriks garanti
- Underhåll av batterier
- Garanti på trimmad moped
- Reparation av garantiärenden
- Garantitider
Garanti Mopeder och MC Scooter
Vi lämnar två års garanti på våra motorfordon, den två åriga fabriks garantin vi lämnar som garanti innefattar fabrikationsfel samt ursprungsfel, dvs de fel som finns som kan härledas till tillverkningsfel. Garantifel innefattar ej intrimnings- eller justeringsåtgärder som kan erfordras vid montering eller i samband med service och inte heller förslitning av förbruknings detaljer som t.ex. batterier, däck, bromsbelägg, vajrar, lampor eller annan normal förslitning. Ett batteri är en förbrukningsvara och för det gäller tre månaders garanti. För att ett batteri skall få en maximal livslängd är det viktigt att man följer skötselråden.

OBS! Glöm inte att ett batteri skall underhållsladdas om fordonet inte körs regelbundet eller om du vid varje start tillfälle kör mindre än 10 km. Om fordonet har ett larm förbrukar detta ström från batteriet även om fordonet inte används.
Alla våra garantier:
- Följer med Fordonet - Garantin på alla våra märken följer med fordonet, d.v.s. köper du ett begagnat fordon där garantitiden är kvar följer garantin med till dig som ägare.
- Täcker: Skador på motor, drivlina, chassier eller andra komponenter som kan vara fabrikationsfel, garantin täcker ej normalt slitage på delar som bromsar, drivremmar, däck, batteri, etc.
- Gäller förutsatt att service utförs - När du köper ett fordon hos oss medföljer alltid en servicemanual där serviceintervaller står föreskrivna, för att garantin skall gälla skall service utföras enligt dessa intervaller hos en verkstad.
Garantitider
- VOLTA 2-år
- VOLTAROM 2-år
- MOVE ECO 2-år
- AMR 2-år

Rikstäckande Garantier
På LiFR arbetar vi med etablerade leverantörer och kända varumärken som borgar för god kvalitet på de produkter vi säljer, om olyckan ändå skulle vara framme så har alltid de fordon och produkter vi säljer bra garantier så att du som kund skall kunna känna trygghet i ditt köp.

Alla våra fordon har rikstäckande garanti och alla våra märken har återförsäljare och verkstäder över hela Sverige. Bor du nära oss hjälper vi dig med all service och reparationer, bor du långt ifrån oss finns det alltid en serviceverkstad i närheten som kan hjälpa dig med service eller reparationer, följ alltid våra anvisningar var du ska lämna ditt fordon för service och reparation.
Back to blog